SIDAN ÄR UNDER UPPBYGGNAD!

Villkor

VILLKOR FÖR KLARNAS KÖPTJÄNST

Följande ändringar har gjorts sedan den senaste uppdateringen av dessa Villkor:

 • Allmän uppdatering av Villkoren inklusive förtydligande av ordalydelse och struktur;
 • Införande av webbläsartillägget Klarna Extension;
 • Införande av reseplaneringsverktyget Klarna Trips;
 • Införande av Smart Suggestions;
 • Förtydligande av hur Tjänsterna och Villkoren kan komma att ändras och avslutas;
 • Tillägg avseende inloggning och säkerhet;
 • Förtydliganden om dina skyldigheter när du använder Tjänsterna och begränsning av vårt ansvar;
 • Tillägg av landsspecifika villkor, exempelvis gällande klagomål, ångerrätt, språk och gällande lag.

När du använder Klarnas Köptjänst gäller dessa villkor (”Villkor”) vilka utgör ett avtal mellan Klarna Bank AB (publ) inklusive dess utländska filialer (”Klarna”, ”vi”, ”oss” och ”vår”) och dig som användare av vår Tjänst (”du”) avseende den tjänst som beskrivs nedan (”Tjänsten”). Varje gång du använder Tjänsten måste du godkänna den aktuella versionen av dessa Villkor. Om du inte samtycker till dessa Villkor ska du inte använda Tjänsten.

Dessa Villkor gäller inte Klarnas betalningsalternativ. Om du väljer att betala med ett av Klarnas betalningsalternativ, finns det ytterligare Villkor som gäller specifikt för betalningen.

Du kan begära äldre versioner av villkoren genom att kontakta vår kundservice.

1. Beskrivning av Tjänsten

Klarna erbjuder olika funktioner för att förenkla inköp och är en samlingsplats där du hittar bra erbjudanden och får kontroll och överblick över dina betalningar och köp.

Tjänsten omfattar följande funktioner:

1.1 Skapa Klarna Användarkonto

1.2 Automatisk ifyllning och ”Kom ihåg mig”-funktionen sparar dig tid

1.3 Visning av betalmetoder

1.4 Erbjudanden och förmåner

1.5 Spara ditt valda kort

1.6 Klarna Trips

1.7 Klarnas App

1.8 Klarna Extension

1.1 Skapa Klarna Användarkonto

När du registrerar dig för Tjänsten kommer vi att skapa ett användarkonto åt dig, för att ge dig möjlighet att till fullo utnyttja alla fördelar med Tjänsten (”Klarna Användarkonto”). Ditt Klarna Användarkonto kommer även att göra det möjligt för dig att logga in på utvalda tredje parters webbsidor på ett säkert sätt och dela information med sådana tredje parter.

1.2 Automatisk ifyllning och ”Kom ihåg mig”-funktionen sparar dig tid

För att ge dig en enkel och smidig köpupplevelse kommer vi att lagra viss information om dig, till exempel ditt namn, din adress och dina kortuppgifter, och använda denna information för automatisk ifyllning av din information eller för att föreslå att denna information fylls i (se mer om Smart Suggestion-förslag i Klarnas App nedan) när du använder Klarna nästa gång. Ett exempel på när automatisk ifyllning med hjälp av Smart Suggestions används är när du handlar direkt från Klarnas App. Vi hämtar uppgifter som används för automatisk ifyllning på olika sätt:

 • Genom att använda information från ditt Klarna Användarkonto.
 • Genom att be om information när du interagerar med Klarna. När du använder Klarna nästa gång behöver du bara lämna vissa uppgifter, t.ex. mejladress och postnummer.
 • Genom att använda enhetsidentifierare på vår webbplats. En enhetsidentifierare är en liten textfil som vi placerar på din enhet (dator, surfplatta, mobiltelefon osv.). Med den kan vi hitta och fylla i informationen om dig som du angav tidigare om du använder samma enhet. Du kan radera alla kakor på din enhet, varvid även våra cookies raderas. Mer information finns i vårt Meddelande om spårningsteknik.
 • När du handlar direkt från Klarnas App eller använder Klarna som betalmetod hos en handlare, fyller vi eventuellt automatiskt i dina uppgifter på webbplatsen där du handlar, exempelvis ditt namn, din adress och vissa kortuppgifter. Detta görs genom att föreslå vad som ska läggas till i de olika fälten för att fylla i formuläret. Detta aktiveras genom att du är inloggad på Klarnas App så att vi kan verifiera att det faktiskt är du som handlar.

  Vi kommer också att komma ihåg dig när du har loggat in, för att säkerställa att du fortsätter att vara inloggad med ditt Klarna Användarkonto.

Alla personuppgifter som vi samlar in används i enlighet med vårt Integritetsmeddelande. Om du inte vill använda funktionen för automatisk ifyllning eller bli ihågkommen kan du ändra dina inställningar i Klarnas App eller under köpet/inloggningen, eller kontakta oss så att vi kan hjälpa dig.

1.3 Visning av betalmetoder

Vi placerar dina betalmetoder i en viss ordning baserat på olika faktorer:

 • Om du har valt en önskad betalningsmetod
 • Om du tidigare har valt en betalningsmetod
 • Om vi enligt lag är skyldiga att visa betalningsmetoder i en viss ordning.

Detta påverkar inte vilka betalmetoder som är tillgängliga för dig, utan endast i vilken ordning vi visar dem.

1.4 Erbjudanden och förmåner

Klarna kan visa erbjudanden och förmåner såsom rabatter, specialevenemang, förtur till produkter, säljkampanjer, butikserbjudanden, varuprover och gåvor. Vilka erbjudanden och förmåner du får baseras bland annat på antalet köp, beloppet du har handlat för och/eller din användning av Klarnas Tjänster eller funktioner.

1.5 Spara ditt valda kort

När du gör ett köp med Klarna kan du använda flera olika betalningsalternativ, inklusive betalkort, kreditkort eller förbetalda kort. Om du har valt att betala med kort, behåller vi dina kortuppgifter tills du väljer att radera uppgifterna eller tills du avslutar ditt Klarna Användarkonto. Genom att välja att spara dina kortuppgifter hos Klarna, godkänner du att Klarna debiterar det sparade kortet vid senare köp hos Klarna. Du kommer inte att debiteras förrän du gör ett köp. Om det kort du har valt som standard inte kan debiteras för ett köp, inklusive för avbetalning eller prenumerationer, samtycker du till att Klarna försöker debitera ett av de andra korten som du har registrerat på ditt Klarna Användarkonto.

1.6. Klarna Trips

Klarna Trips är Klarnas reseplaneringsverktyg, som är tillgängligt via Klarnas webbplats samt via utvalda tredjepartswebbplatser. Med verktyget kan du planera din resa och skapa en anpassad resplan enligt dina önskemål och intressen.

1.7 Klarnas App

Klarnas App är en applikation som är tillgänglig via din mobiltelefon eller webbportalen i din webbläsare och fungerar som din köpassistent. Genom att använda Klarnas App kan du betala för dina inköp, spåra dina paket, få köptips och mycket mer. Vissa av dessa funktioner aktiveras vid nedladdning av Klarnas App eller inloggning på webbportalen, medan andra kan aktiveras av dig när du är inloggad. Klarna vill ge dig den bästa köpupplevelsen och möjlighet att söka efter ett brett utbud av butiker i Klarnas App. Vi har eventuellt inte inte en affärsrelation med alla butiker som visas eller är sökbara i Klarnas App. I sådana fall fungerar Klarna som en webbläsare eller sökmotor och omdirigerar dig till butikens webbplats i den integrerade webbläsaren. Funktionernas exakta innehåll kan vara olika i olika länders versioner av Klarnas App. För att nämna några av de funktioner vi är mest stolta över:

 • Få en översikt av dina köp och transaktioner gjorda med Klarna
 • Hantera dina betalningar
 • Kommunicera enkelt med Klarna
 • Exempel på andra funktioner som vi kan erbjuda beroende på land:
 • Köptjänster såsom sökfunktioner (inklusive i appens webbläsare), översikt över butiker som vi tror att du skulle gilla, samt personliga rekommendationer, erbjudanden och annat innehåll
 • Handla med Klarnas betalmetoder – även i butiker som ännu inte använder Klarna
 • Spåra din beställning, din leverans eller ditt paket
 • Anslut din e-post för att se dina gjorda beställningar i butiker eller på enheter som inte är relaterade till Klarna
 • Hantera enkelt dina returer och återbetalningar
 • Överblicka och hantera din privatekonomi
 • Visa och spara dina transaktioner, köp, kvitton, bilder och annat material
 • Koldioxidavtryck genom dina köp
 • Skapa och dela samlingar av varor eller tjänster som du väljer
 • Dela dina transaktioner med andra Klarna-användare
 • Dela dina erfarenheter och tankar med andra om butiker och produkter som du har köpt genom att skicka en recension
 • En assistent som ger förslag för ifyllning av olika uppgifter (t.ex. betalmetod, kortinformation, leveransadress) med hjälp av automatisk ifyllning av information (”Smart Suggestions”). Vilken informationen som föreslås skiljer sig åt beroende på vilken information du har sparat hos oss – både när du använder Klarnas App (inklusive eventuella betalmetoder i Klarnas App) och även Klarna som betalmetod hos en handlare (se avsnittet Automatisk ifyllnad ovan för mer information).
 • Visa transaktioner som du har gjort hos ett av våra dotterbolag Sofort GmbH, Billpay GmbH och Klarna Inc. Detta kommer endast att ske efter att du har anslutit dig till detta hos ett eller flera av dessa dotterbolag. Transaktionsuppgifterna (t.ex. namn, adress, bankkontonummer/IBAN, BIC-kod, betalningsorsak, datum och belopp, orderinformation) överförs därefter till Klarna.
 • Lagring av ditt lojalitetskort, så att du kan visa upp lojalitetskortet från Klarnas App i butiken (”Loyalty Cards-tjänsten”).

Du får endast använda Loyalty Cards-tjänsten för att lagra lojalitetskort. Möjligheten att lagra ett lojalitetskort i denna funktion innebär inte att Klarna ingår en affärsrelation med utgivaren av lojalitetskortet. Du bekräftar och samtycker till att Klarna inte tar något ansvar för att tillhandahålla lojalitetskortet eller relaterade tjänster och förmåner, eller för eventuella skador, anspråk eller annat ansvar som skulle kunna uppstå till följd av, eller i relation till din användning av dessa.

 • Sälj vidare dina produkter som du har köpt via Klarna på tredje parts marknadsplatser (”Sälj vidare-tjänsten”). Klarna förbehåller sig rätten att, efter eget gottfinnande och när som helst, lägga till eller ta bort någon av de tillgängliga marknadsplatserna.

Om du väljer att sälja vidare en produkt, kommer Klarna att omdirigera dig till en marknadsplats och automatiskt fylla i din annons genom att dela dina data med marknadsplatsen. Klarna kan, efter eget gottfinnande, begränsa användningen av Sälj vidare-tjänsten för vissa produkter. I ett sådant fall kommer inte Sälj vidare-tjänsten att vara tillgänglig. Du bekräftar och samtycker till att din användning av tredje parts marknadsplatser regleras av marknadsplatsens villkor. Du bekräftar och samtycker också till att Klarna inte har något ansvar med avseende på din användning av Sälj vidare-tjänsten, inklusive, men inte begränsat till, att korrekt information anges i annonsen, återförsäljningen av din produkt, tillgängligheten för eller användningen av tredje parts marknadsplatser och eventuella skador, anspråk eller annat ansvar som uppstår genom eller är relaterat till din användning av tredje parts marknadsplatser.

Vi sparar uppgifter om dina inköp och transaktioner i Klarnas App. Som en del av Tjänsten som tillhandahålls enligt dessa Villkor, kan du med Klarna se information om dina inköp och transaktioner i Klarnas App.

Om du vill veta mer om hur Klarna använder denna information och annan information vi har om dig, ska du läsa vårt Integritetsmeddelande.

Klarnas App är tillgänglig via distributionsplattformar som tillhandahålls från tredje parter (”Application Stores”). Du kan behöva förhandsregistrera dig hos relevant Application Store. Klarna har inget inflytande i förhållande till insamling, behandling och användning av personuppgifter som utförs av respektive Application Store-operatör.

1.8 Särskilda Villkor för Klarna Extension

1.8.1 Allmän information, godkännande av dessa Villkor, behörighet

Klarna Extension” är en programvaruapplikation som tillhandahålls av Klarna. Villkoren (”Extension-villkor”) i detta avsnitt 1.8 gäller endast för din användning av Klarna Extension (hädanefter ”Extension-användare” eller ”du”).

Genom att installera, aktivera, tillåta, använda eller på annat sätt få åtkomst till Klarna Extension godkänner du dessa Extension-villkor. Om du inte samtycker till dessa Extension-villkor ska du inte installera, aktivera, tillåta eller på annat sätt få åtkomst till Klarna Extension. Klarna Extension kan användas i Google Chrome och i framtiden bli tillgängligt i andra webbläsare som stöds samt i din mobila webbläsare. Hur tekniskt användbart Klarna Extensions är, beror på respektive användarvillkor för dessa webbläsare och vilka tekniska begränsningar och specifikationer som finns för de enheter där Klarna Extension ska installeras.

En Extension-användare måste ha fyllt arton (18) år och ha ett europeiskt telefonnummer för att använda Klarna Extension, utöver de behörighetskrav och Extension-villkor som anges nedan. Genom att installera, aktivera, tillåta, använda eller på annat sätt få åtkomst till Klarna Extension bekräftar du att du har fyllt 18 år och att dessa Extension-villkor reglerar din användning av Klarna Extension.

Klarna Extension tillämpar olika rabattkuponger för handlare med nätbutiker som samarbetar med och är utvalda av Klarna (”Anslutna butiker”). Anslutna butiker som finns tillgängliga via Klarna Extension är utvalda helt efter Klarnas gottfinnande och kan variera från tid till annan. Du gör alla köp direkt från de Anslutna butikerna och inte från Klarna. Den Anslutna butikens villkor ska gälla för köp som görs på dess webbplats, och Klarna tar inte på sig något ansvar för några produkter eller tjänster som du köper. Vi har ingen kontroll över innehållet på Anslutna butikers webbplatser. Klarna kan ta emot ersättning för att hänvisa våra Klarna Extension-användare till Anslutna butiker.

Det finns ytterligare funktioner som kan användas vid ytterligare inloggning till Klarna Extension, så att du kan bredda din köpupplevelse, exempelvis genom att använda en skräddarsydd kortbetalningslösning (beskrivs även nedan), beroende på om en sådan funktion finns tillgänglig på din marknad.

1.8.2 Funktioner och begränsningar för Klarna Extension

Klarna Extension erbjuder flera funktioner, varav vissa endast är tillgängliga för Extension-användare som har skapat ett Klarna Användarkonto. Dessa funktioner är uppdelade i s.k. ”Grundläggande funktioner” och s.k. ”Utökade funktioner”. Klarna uppdaterar Klarna Extension kontinuerligt med nya och förbättrade funktioner, och förbehåller sig rätten att när som helst återkalla någon av de Grundläggande funktionerna eller Utökade funktionerna.

Förutsättningar för Utökade funktioner

För att kunna använda de Utökade funktionerna måste Extension-användaren först skapa ett Klarna Användarkonto. För att skapa ett Klarna Användarkonto måste du ange dina kontaktuppgifter, inklusive en giltig e-postadress och postadress. Klarna förbehåller sig rätten att verifiera din behörighet för att skapa ett Klarna Användarkonto. Du måste se till att dina uppgifter på ditt Klarna Användarkonto hålls uppdaterade. Du ansvarar för säkerheten och aktiviteten som utförs via ditt Klarna Användarkonto. Håll kontouppgifterna i ditt Klarna Användarkonto säkra.

1.8.3 Grundläggande funktioner för Klarna Extension

Exempel på andra Grundläggande funktion(-er) som kan vara tillgängliga för dig beroende på vilken version av Klarna Extension som finns i ditt land inkluderar följande:

 • Kuponger; om nätbutiken du besöker är en av våra Anslutna butiker, får du, när du kommer till kassan för den Anslutna butiken, ett meddelande via webbläsaren om det finns kuponger tillgängliga och ett erbjudande om att aktivera kuponger. Om du väljer att visa tillgängliga kuponger, kommer den Grundläggande funktionen att visa dig alla tillgängliga kuponger för den Anslutna butiken. Alla kuponger och rabatter tillhandahålls av Anslutna butiker. Den relevanta Anslutna butikens villkor gäller för kupongerna. Klarna strävar alltid efter att ge dig korrekta kuponger. Vi garanterar dock inte tillgängligheten för kuponger eller att kupongerna eller rabatterna är korrekta, fullständiga, uppdaterade eller felfria, eller att sådana kuponger eller rabatter erbjuder dig det lägsta priset för en artikel. Klarna kan erhålla en provision på din transaktion.
 • Skapa och dela samlingar av varor eller tjänster som du väljer.
 • Vårt prisjämförelseverktyg. Prisjämförelseverktyget söker efter bättre priser på den relevanta Amazon-webbplatsen genom att jämföra säljare för din räkning. Observera att Amazon och Klarna inte har någon anknytning till varandra. Priserna på Amazon kan ändras, och resultaten av vårt prisjämförelseverktyg gäller endast vid den tidpunkt då jämförelsen görs. Klarna blir inte part i något avtal som du ingår med Amazon, och ansvarar inte heller för några problem som uppstår till följd av avtalsförhållanden som finns mellan dig och tredje parter. Klarna strävar alltid efter att ge dig så fullständig och korrekt information som möjligt. Vi samlar dock in information från offentligt tillgängliga källor. Vår avsikt är att all information i förhållande till prisjämförelseverktyget ska vara korrekt och aktuell. Vi kan dock inte garantera informationens tillförlitlighet eller riktighet.

1.8.4 Utökade funktioner för Klarna Extension 

Exempel på Utökad(e) funktion(er) som kan vara tillgängliga för dig beroende på vilken version av Klarna Extension som finns i ditt land inkluderar följande:

Engångskort

En Utökad funktion är användningen av engångskort-tjänsten – en av Klarnas tillgängliga betaltjänster. Användningen av engångskort-tjänsten regleras av engångskort-villkoren som finns här.

1.8.5 Licensavtal och begränsningar

Klarna beviljar Extension-användaren en icke-exklusiv, icke-överförbar, icke-underlicensierbar rätt att använda Klarna Extension. Klarna har rätt att när som helst och utan föregående meddelande nedgradera, begränsa eller på annat sätt ändra omfattningen och/eller innehållet i Klarna Extension och/eller korrigera, variera eller ändra dessa Extension-villkor, i den utsträckning vi anser det vara nödvändigt. Eventuella ändringar av Extension-villkoren träder i kraft när de reviderade Extension-villkoren publiceras på https://www.klarna.com/se/villkor/ och Klarna Extensions inloggningssida. Kontrollera regelbundet webbplatsen och länken som finns tillgänglig på inloggningsskärmen till Klarna Extension. Klarna har inga skyldigheter avseende garanti, kompensation, underhåll, support- eller tillgänglighet för Klarna Extension.

Förutom i den utsträckning som ansvarsskyldighet inte kan uteslutas eller begränsas enligt lag, åtar sig Klarna inget ansvar för (a) Klarna Användarkonton som skapas med hjälp av felaktig eller bristfällig information; (b) eventuella tekniska störningar, defekter, fel, underlåtenhet, avbrott, radering, brister, fördröjning av drift eller kommunikation, linjefel, oavsett orsak, vad gäller utrustning, system, nätverk, linjer, satelliter, servrar, datorer eller leverantörer som används i någon aspekt av driften av Klarna Extension; (c) bristande tillgång eller åtkomst till nätverk eller trådlösa tjänster, Internet och/eller någon webbplats; (d) skada på någon persons dator(er) eller mobila enhet(er) som kan vara relaterad till eller vara ett resultat av försök att använda Klarna Extension; eller (e) något ärende utanför dess rimliga kontroll.

1.8.6 Inaktiva konton

Om ditt Konto är inaktivt i tolv (12) månader i följd eller mer, kommer alla oanvända eller ej inlösta återbetalningsrättigheter i form av Cash Back att förverkas. Du kommer inte att kunna lösa in ett presentkort genom att använda förverkad Cash Back. Förverkad cashback kan inte återfås. Klarna kan också upphöra att underhålla uppgifterna på ditt Klarna Användarkonto i samband med din användning av Klarna Extension och din åtkomst till Klarna Extension. För att återaktivera ditt Klarna Användarkonto, ska du kontakta vår kundservice.

1.8.7 Inloggning och säkerhet

Du måste hålla inloggningsuppgifterna till ditt Klarna Användarkonto säkra.

Klarna Extension får endast användas av Extension-användaren som anges som innehavare av Klarna Användarkontot och ingen tredje part. Du får inte göra inköp på uppdrag av tredje part med Klarna Extension eller ditt Klarna Användarkonto. En Extension-användare eller innehavare av ett Klarna Användarkonto får inte bevilja åtkomst till Klarna Extension eller hans/hennes Klarna Användarkonto till någon tredje part för något ändamål. All åtkomst av en sådan tredje part ska anses vara en obehörig åtkomst till ett sådant Klarna Användarkonto.

När du har loggat in kommer du att hållas inloggad tills du aktivt loggar ut eller har varit inaktiv i 60 dagar, i vilket fall du kommer att loggas ut automatiskt.

För att undvika obehörig användning av din Klarna Extension eller oavsiktligt utlämnande av dina personuppgifter, ska du säkerställa att endast du har tillgång till dina inloggningsuppgifter och att du alltid loggar ut från ditt Klarna Användarkonto om du lämnar datorn eller enheten obevakad. Du är ensam ansvarig för all obehörig användning av ditt Klarna Användarkonto eller oavsiktligt utlämnande av dina personuppgifter på grund av förlust av inloggningsuppgifter eller att du lämnar din dator eller enhet obevakad.

Om du vid något tillfälle vill avsluta ditt Klarna Användarkonto och upphöra med de Utökade funktioner som finns i Klarna Extension, kan du framställa en begäran genom att kontakta vår kundservice, se vidare nedan i avsnitt 15. Om du säger upp ditt Klarna Användarkonto genom att kontakta kundservice eller om vi säger upp ditt Klarna Användarkonto, kommer all din oanvända Cash Back att förverkas vid uppsägningsdatumet.

1.8.8 Allmänt

Om det föreligger en konflikt mellan dessa Extension-villkor och vilka som helst andra villkor som är kopplade till något annat marknadsföringsmaterial som gäller Klarna Extension, äger dessa villkor företräde.

Alla personuppgifter som tillhandahålls i samband med Klarna Extension kommer att användas, delas och lagras enligt vad som anges i dataskyddsinformationen som finns här.

2. Finns det några kostnader för Tjänsten?

Klarna beviljar Extension-användaren en icke-exklusiv, icke-överförbar, icke-underlicensierbar rätt att använda Klarna Extension. Tjänsten som beskrivs i dessa Villkor är kostnadsfri. Om du använder ett av Klarnas betalningsalternativ gäller andra villkor och ränta och avgifter kan debiteras. Kontrollera alltså uppgifter som anges för den betalmetod du har valt.

Genom att använda Tjänsten, även om den är kostnadsfri, samtycker du till att vi kan behandla dina personuppgifter enligt beskrivningen i vår Dataskyddsinformation.

3. Ändringar av Tjänsten och Villkoren

Vi kan göra ändringar i dessa Villkor från tid till annan, till exempel vid uppdateringar av Klarnas App eller Klarna Extension. Vi kommer att meddela dig 30 dagar i förväg vid en sådan ändring. Om du inte godkänner ändringarna, kan du kontakta Kundservice för att säga upp detta Avtal. Mer information om hur du säger upp detta Avtal finns under avsnittet ”Varaktighet och uppsägning av detta Avtal” nedan. Klarna har också rätt att när som helst och utan föregående meddelande nedgradera, begränsa eller på annat sätt ändra Tjänstens omfattning och/eller innehåll och/eller korrigera, variera eller ändra dessa Villkor, i den utsträckning vi anser det nödvändigt.

4. Dataskydd och dina personuppgifter

Hur Klarna behandlar dina personuppgifter när vi tillhandahåller våra tjänster beskrivs i vår Dataskyddsinformation. Där kan du också hitta mer information om dina rättigheter gällande dina personuppgifter, samt hur du kan kontakta oss om du har några frågor.

5. Dina skyldigheter

När du använder Tjänsten ska du alltid tillhandahålla korrekt information och använda din verkliga identitet. Användning av information som inte tillhör dig, eller som du på annat sätt inte är behörig att använda, eller användning av Tjänsten på ett sätt som inte överensstämmer med dessa Villkor, kommer att betraktas som missbruk. Du får inte använda Tjänsten på ett sätt som bryter mot någon tillämplig lag eller för att köpa något föremål som är olagligt i ditt land. Du får inte använda någon programvara eller enhet som är avsedd att störa Tjänsten eller samla in andra personers personuppgifter eller andra uppgifter.

Om du laddar upp, delar eller importerar innehåll till Klarna, som bilder, texter, recensioner, kvitton, information om varor, smeknamn, tjänster eller leveranser eller annat innehåll, beviljar du Klarna en royaltyfri rätt att använda och visa innehållet i syfte att tillhandahålla Tjänsten. Du bekräftar att du genom att dela innehåll gör innehållet offentligt tillgängligt, vilket innebär att information om dig tillgängliggörs för andra och kan användas och delas vidare av andra personer. Du får endast ladda upp, publicera eller dela innehåll som du har rätt att använda och som inte bryter mot lagar eller andra förordningar, dessa Villkor eller tredje parts rättigheter.

Vi har rätt att ta bort innehåll som laddas upp eller delas av dig om vi är skyldiga att göra det enligt lag, eller anser att innehållet är stötande, olagligt, bryter mot andras rättigheter eller är olämpligt på något annat sätt. Du är ansvarig för allt innehåll som laddas upp, publiceras eller delas av dig. Du samtycker till att inte ladda upp, publicera eller dela innehåll som är olagligt, bedrägligt, kränkande, hotande, kränker andras rättigheter, är stötande eller kriminellt (t.ex. hets mot folkgrupp, barnpornografi eller olagliga våldsskildringar) eller överföra innehåll som innehåller virus, trojanska hästar, spionprogram, reklamprogram, skadlig kod eller annan skadliga eller farliga program; distribuera oönskad reklam (skräppost) eller utföra någon annan form av trakasserier. Klarna förbehåller sig rätten att, utan någon förpliktelse, övervaka, granska, anpassa, inaktivera eller ta bort innehåll av de skäl som nämns ovan. Du bekräftar och samtycker till att om du laddar upp, importerar eller delar innehåll som är kränkande, hotfullt eller stötande, eller som bryter mot, eller som Klarna rimligen kan anta bryter mot, lagstiftning eller ditt avtal med Klarna, så kan vi säga upp eller inaktivera din användning av Tjänsten.

Du är ensamt ansvarig för din uppladdning, publicering och delning av innehåll och samtycker till att gottgöra och hålla Klarna skadeslös från skador, förluster eller kostnader som uppstår genom din uppladdning, publicering eller delning av innehåll, inklusive i samband med tredjepartsanspråk mot Klarna, i den utsträckning du är ansvarig för sådana skador, förluster eller kostnader enligt tillämplig lag.

I den utsträckning du orsakar att vi behandlar uppgifter om dig, t.ex. genom att ladda upp, publicera eller dela uppgifter i Klarnas App, som uttrycker dina politiska eller filosofiska övertygelser, fackföreningsmedlemskap, uppgifter om hälsa eller sexualliv osv. (så kallade särskilda kategorier av personuppgifter i enlighet med EU-förordning 2016/679 [”GDPR”]), ger du ditt uttryckliga samtycke till att vi behandlar dessa uppgifter för att utföra vår Tjänst.

Du får inte försöka baklängeskonstruera, dekompilera, ändra eller modifiera någon del av Loyalty Cards-tjänsten eller på annat sätt försöka härleda källkoden eller algoritmerna för Loyalty Cards-tjänsten.

6. Inloggning och säkerhet

Du måste hålla inloggningsuppgifterna till ditt Klarna Användarkonto säkra. Tjänsten får endast användas av dig som är innehavare av Klarna Användarkonto och inte av någon annan. Du får inte göra inköp å andras vägnar med hjälp av Tjänsten eller ditt Klarna Användarkonto. Du får inte bevilja åtkomst till Tjänsten eller ditt Klarna Användarkonto till någon annan för något ändamål. All åtkomst av andra ska anses vara en obehörig åtkomst till ditt Klarna Användarkonto.Alla uppgifter som rör missbruk eller misstänkt missbruk kan sparas och användas för framtida riskbedömning. Klarna förbehåller sig också rätten att säga upp eller inaktivera din användning av Tjänsten utan föregående meddelande i händelse av betydande brott mot dina säkerhetsförpliktelser.

När du har loggat in kan du hållas inloggad tills du aktivt loggar ut eller tills du har varit inaktiv i 60 dagar, då du kommer att loggas ut automatiskt. För att undvika obehörig användning av Tjänsten för din räkning eller oavsiktligt utlämnande av dina personuppgifter, ska du säkerställa att endast du har tillgång till dina inloggningsuppgifter och att du alltid loggar ut från ditt Klarna Användarkonto om du lämnar datorn eller enheten obevakad. Du är ansvarig för all obehörig användning av ditt Klarna Användarkonto eller oavsiktligt utlämnande av dina personuppgifter på grund av förlust av inloggningsuppgifter eller att du lämnar din dator eller enhet obevakad.

Om du vid någon tidpunkt vill avsluta ditt Klarna Användarkonto, kan du framställa en begäran om detta genom att kontakta vår kundservice. Alternativt kan du helt enkelt sluta använda ditt Klarna Användarkonto. Om du säger upp ditt Klarna Användarkonto genom att kontakta kundservice eller om vi säger upp ditt Klarna Användarkonto, kommer alla dina oanvända poäng att förverkas vid uppsägningsdatumet.

7. Allmänt

Om det föreligger en konflikt mellan dessa Villkor och vilka andra villkor som helst som är kopplade till något annat marknadsföringsmaterial gällande Tjänsterna, kommer dessa Villkor att äga företräde.

Alla personuppgifter som tillhandahålls i samband med Tjänsterna kommer att användas, delas och lagras enligt vad som anges i Klarnas Dataskyddsinformation som finns här.

8. Tjänster från andra företag

Vissa funktioner som du kan välja att använda kan omfatta tjänster som tillhandahålls av andra företag än Klarna, såsom spårningsfunktioner från logistikföretag. När du använder funktioner som förlitar sig på tjänster från andra företag, godkänner du att Klarna använder dessa tjänster å dina vägnar.

Om du använder Google Maps i samband med Tjänsten, till exempel genom att söka efter din adress i adressfältet, gäller användarvillkoren för Google Maps/Google Earth och Googles sekretesspolicy. För att förhindra missbruk av Tjänsten kan Klarna dessutom använda reCAPTCHA, och i så fall gäller Googles användarvillkor och sekretesspolicy.

9. Varaktighet och uppsägning

Detta avtal gäller tills antingen du eller Klarna säger upp det. Du kan när som helst säga upp avtalet genom att kontakta kundservice. Du kan inte säga upp avtalet om du har en utestående betalning eller om du använder en tjänst som tillhandahålls av Klarna som antingen är tidsbegränsad (och inte har löpt ut) eller en tjänst som har en uppsägningstid som inte har löpt ut. Klarna kan säga upp Avtalet när som helst genom att skicka ett e-postmeddelande till dig med 30 dagars varsel. Om Avtalet sägs upp kommer du inte längre att kunna använda Tjänsten.

Observera att du vid uppsägning av detta Avtal enligt något av de ovan nämnda skälen, inte längre kommer att kunna använda Tjänsten, vilket inbegriper eventuella funktioner som tillhandahålls i eller hanteras via Klarnas App.

10. Ingen ångerrätt (”rätten att ändra sig”)

Genom att ingå detta avtal samtycker du till att Tjänsten börjar tillhandahållas, och därmed samtycker du till att det inte finns någon ångerrätt.

11. Ansvarsbegränsning

Klarna och våra dotterbolag har inget ansvar för din användning av Tjänsten eller för någon produkt som du köper genom att använda vår Tjänst. Detta innebär till exempel att vi inte har någon skyldighet att ersätta dig för någon direkt eller indirekt skada, inklusive utebliven vinst eller anspråk från andra parter. Information som du får från oss innebär inte någon ansvarsförbindelse eller garanti från oss.

Produktspecifikationer och annan information har antingen tillgängliggjorts genom leverantörer, tillverkare, handlare, offentliggöranden, pressansvariga eller samlats in från offentligt tillgängliga källor. Klarnas avsikt är att all information på webbplatsen ska vara så korrekt och aktuell som möjligt. Klarna kan dock inte garantera informationens tillförlitlighet eller riktighet.
Vi uppmanar våra användare att genomföra sina egna undersökningar innan de köper från de butiker som visas på vår tjänst för att säkerställa att priserna är korrekta. Alla åtgärder som vidtas av användaren på webbplatsen är individens ansvar. Klarna kan inte garantera att någon information är korrekt eller hållas ansvarigt för eventuella åtgärder som vidtas baserat på den produkt- och prisinformation som tillhandahålls.

Om du vill rapportera ett fel eller har några frågor kan du kontakta Klarna på adressen nedan. Handlare som visas på Klarnas webbplats är oberoende tredje parter, och Klarna agerar inte som huvudman, agent eller mäklare med avseende på några annonsörer. Din affärsrelation med handlare som du kontaktar genom denna webbplats inbegriper bara dig och handlaren. Du samtycker till att inte hålla Klarna ansvarigt för någon form av förlust eller skada som uppstår till följd av några mellanhavanden med våra handlare eller som ett resultat av innehållet som tillhandahålls av sådana handlare via webbplatsen.

Med andra ord ger vi dig tillgång till butiker, handlare och erbjudanden, men vi är inte involverade i produktutbudet du köper genom dem.

Klarna har inga skyldigheter avseende garantier, kompensation, underhåll, support eller tillgänglighet för Tjänsterna. Förutom i den utsträckning som ansvarsskyldighet inte kan uteslutas eller begränsas enligt lag, åtar sig Klarna inget ansvar för (a) Klarna Användarkonton som skapas med hjälp av felaktig eller bristfällig information; (b) eventuella tekniska störningar, defekter, fel, underlåtenhet, avbrott, radering, brister, fördröjning av drift eller kommunikation, linjefel, oavsett orsak, vad gäller utrustning, system, nätverk, linjer, satelliter, servrar, datorer eller leverantörer som används i någon aspekt av driften av Tjänsterna; (c) bristande tillgång eller åtkomst till nätverk eller trådlösa tjänster, Internet och/eller någon webbplats; (d) skada på någon persons dator(er) eller mobila enhet(er) som kan vara relaterad till eller vara ett resultat av försök att använda Tjänsterna; eller (e) något ärende utanför dess rimliga kontroll.

Ovanstående är inte avsett att begränsa eller utesluta dina rättigheter eller Klarnas ansvar gentemot dig enligt tvingande konsumentlagstiftning. Vår ansvarsbegränsning gäller inte heller vid uppsåt eller grov vårdslöshet från vår sida.

12. Elektronisk kommunikation

Genom att godkänna dessa Villkor och/eller använda vår Tjänst, samtycker du till att Klarna kan tillhandahålla all kommunikation, betalningsinformation, villkor, information som vi enligt lag måste tillhandahålla, all kommunikation om eventuella klagomål och annan information till dig elektroniskt till den e-postadress du har lämnat till oss.

Håll dina kontaktuppgifter uppdaterade

Det är ditt ansvar att säkerställa att Klarna har din nuvarande e-postadress och ditt mobiltelefonnummer så att vi kan kommunicera med dig elektroniskt. Om du behöver uppdatera din primära e-postadress, ska du kontakta kundservice för att göra ändringen.

Frågor

Om du har frågor om hur vi kommunicerar med dig eller om elektronisk kommunikation i allmänhet, ska du kontakta vår kundservice.

13. Överlåtelse eller överföring

Du samtycker till att vi får överlåta vilken som helst av våra rättigheter till vilken person eller enhet som helst enligt avtalet för vilket dessa Villkor gäller. En sådan överlåtelse av våra rättigheter kommer inte på något sätt att begränsa dina lagstadgade (konsument-) rättigheter.

Du får inte överföra eller överlåta några rättigheter eller skyldigheter som du har enligt dessa villkor. I den utsträckning det inte redan är tillåtet enligt tillämplig lag, kan vi när som helst överföra eller överlåta dessa villkor eller någon rättighet eller skyldighet enligt dessa villkor, förutsatt att en sådan överlåtelse inte inverkar på dina rättigheter och skyldigheter enligt dessa villkor till nackdel för dig.

14. Om Klarna

Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, telefon: +46 8 120 120 00, fax: +46 8 120 120 99, e-post: kund@klarna.se, är en svensk bank som är registrerad hos Bolagsverket under registreringsnummer 556737-0431. Verkställande direktör är Sebastian Siemiatkowski. Klarna Bank AB (publ) har tillstånd från Finansinspektionen för att erbjuda finansiella tjänster. Klarnas registrering hos Finansinspektionen samt en lista över länder till vilka Klarnas tjänster har passporterats finns på Finansinspektionens webbplats.

15. Kundservice och klagomål

För klagomål tillämpas informationen som tillhandahålls på www.klarna.com.

Om du har problem med tjänsten kan du få hjälp från vår kundservice. Du har rätt att lämna in klagomål relaterade till tjänsten. I sådana fall ber vi dig att läsa informationen om feedback och klagomål på vår webbplats. Om du har ett klagomål gentemot Klarna, kan du lämna in det till vår kundservice, genom att använda chattfunktionen eller genom att skicka ett e-postmeddelande.

Om vi inte lyckas lösa ditt klagomål, kan du ta ditt ärende vidare till Allmänna reklamationsnämnden (ARN). Klarna deltar i sådana förfaranden och är skyldiga att göra det enligt gällande lag. Mer information finns på ARN:s webbplats: https://www.arn.se. Du kan lämna in ditt klagomål på något av Europeiska unionens officiella språk via ODR-plattformen som tillhandahålls av Europeiska kommissionen: https://ec.europa.eu/consumers/odr/. Klagomålet kommer därefter att överlämnas till ARN. Du kan också kontakta ARN på svenska via post eller personligen: Allmänna reklamationsnämnden, Postbox 174, 101 23 Stockholm, Sverige, Besöksadress: Kungsholmstorg 5, Stockholm.

16. Gällande lag och jurisdiktion

Detta avtal regleras av svensk lag. Tvister som uppstår i anledning av eller i samband med detta Avtal ska vara föremål för svensk domstol.