Örnpremiär

Dagens sittning med fotograf Håkan Söderkvist var väldigt händelserik. 5-6 örnar besökte åteln med jämna mellanrum. Vädret var inte det bästa med lätt snö/regn och moln men trots det en väldigt lyckad dag.

Gömslet går att hyra och mer info finns på denna länk

Duvhöken dyker upp

Det var perfekta förutsättningar för att fota örn. På morgonen såg vi flera örnar placera sig i trädtopparna. Även de mindre individerna började flockas runt åteln. Efter drygt 1 timme så försvinner i stort sett alla småfåglar och örnen blir statisk och tråkig. Vi misstänker duvhök och efter ytterligare ett par timmar så dimper den ner och börjar äta sig mätt. Vi skulle sitta bara en halvdag idag så vi får nöja oss med en fotosession med en proppmätt duvhök och några foton på hungriga örnar i trädtopparna. En bra dag trots att duvhöken “kraschade partyt”. Vid min sida hade jag idag återigen en av mina bästa kompisar fotograf Håkan Karlsson från Skärplinge.

Järven stjäl ett rådjur

Efter solens uppgång dyker järven upp (såklart) och stjäl ett rådjur från åteln. Flera stora korpar anländer strax därefter. 4-5 örnar flyger förbi och bråkar runt åteln och på marken. Tyvärr ingen fotograf i gömslet.